voor de Kids

Wil jij meer weten over bijen?HiveLife is

een interactief bijenspel voor de kids, voor het gezin.

Je kan het alleen spelen of samen met anderen.

 
Gratis te downloaden in de Google play store en de App store.


 


 


Het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE) lanceert een interactief bijenspel (app) om jongeren, gezinnen en verenigingen bewust te maken van de problematiek rond bijensterfte en hen tips aan te reiken om hun steentje bij te dragen. Het spel past in het kader van de Week van de Bij, die dit jaar georganiseerd wordt van 30 mei tot 5 juni.

De leerlingen van de Vrije Basisschool Sint-Niklaas uit Diksmuide konden afgelopen week als eerste met het spel kennismaken. De app kan gedownload worden in Google Play en zal vanaf 20 april ook beschikbaar zijn in de App Store.


Aan de hand van puzzels, quizvragen, een nectarspel, doolhofspel, strips enzovoort informeert het spel over de problematiek waarmee insecten zoals honingbijen maar ook hommels, metselbijen en zweefvliegen geconfronteerd worden. Concreet wordt daarbij als oorzaak chemische verontreiniging van het leefmilieu en een gebrek aan voedsel en goede nestgelegenheid aangewezen. Als oplossing worden enkele haalbare aanpassingen in het dagelijks leven gesuggereerd, zoals het zaaien van een bloemenmengsel in de tuin en het planten van bomen, struiken en vaste planten met een uitgebreid nectar- en stuifmeelaanbod.


Het spel past in het kader van de Week van de Bij, die binnenkort al voor de derde keer wordt georganiseerd. De Week wordt immers ook georganiseerd om mensen te sensibiliseren en aan te zetten tot actie. Zo zijn op de website www.weekvandebij.be goede praktijkvoorbeelden voor gemeentebesturen te vinden, net als educatieve pakketten voor scholen en een ontleenbaar infozuil.


De app HiveLife is nu gratis te downloaden in Google Play en vanaf 20 april ook in de App Store.


Bron: Vilt-verslaggeving.


Copyright: met dank aan VILT.BE voor publicatie